Meije mooiste

Dwars door het Groene Hart

  • icon-locationZuid-Holland
  • icon-distance120 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Een route dwars door het Groene Hart in Zuid-Holland. De route, gemaakt door de routebouwers van CS010 (wielervereniging uit Rotterdam), combineert de beste wegen met de mooiste ansichtplaatjes. Het Groene Hart biedt deze combinatie. En dat in de Randstad.

Dit kun je onderweg verwachten 

De route vertrekt vanuit Kralingen in Rotterdam en we rijden tegen de klok in. Vertrek is noordwaarts richting Zevenaar langs de Rotte en de Willem-Alexander Baan. Na Zevenhuizen slaan we rechtsaf en fietsen we tussen Waddinxveen en Gouda door langs alle watertjes (oké niet alle!) die Boskoop rijk is. Als we Zwammerdam gepasseerd zijn beginnen we aan de slingers langs de Meije in de richting van Woerdens Verlaat. Nieuweveen is het noordelijkste puntje van de route en net over de helft. We koersen weer naar het zuiden via Ter Aar en langs Alphen a/d Rijn. De gehele terugweg is een afwisseling van stadse gezichten afgewisseld met polder. Na Zoetermeer, Pijnacker en Berkel en Rodenrijs zijn we weer bij de noordkant van Rotterdam aangekomen, herkenbaar aan vliegveld Zestienhoven (Rotterdam The Hague Airport tegenwoordig).

Je startlocatie

De route start in Rotterdam ter hoogte van de Kralingseplas. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Nieuweveen, Bodegraven of Zoetermeer. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Schiedam, Bergschenhoek, Moerkapelle of zelfs Leiden. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.