Rondje Alblas

Polderparel

  • icon-locationZuid-Holland
  • icon-distance100 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Tien keer tien is… honderd kilometer in de benen! Ontdek het Zuid-Hollandse Alblasserwaard-Drechtsteden met deze tour die is uitgestippeld door CS010. Hij brengt je langs de lengte van de Alblas, het 10-kilometerlange riviertje dat vroeger wemelde van de transportboten en nu geliefd is bij recreatieve vaarders. Het gebied eromheen? Daar zijn racefietsers fan van. Jij straks ook!

Dit kun je onderweg verwachten

Vanuit Kralingen fiets je eerst de Nieuwe Maas over richting Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. Daar ga je over de Noord door naar het gebied rondom de Alblas. Je waant je in een uitgestrekt grasland wat zich uitstekend leent voor tijdritten (behalve bij drie keer Betuweviaduct, daar is het een klein beetje klimmen). Deze route heeft 50 tot 75% fietspad en is geschikt voor groepen en hardrijden. Je kunt dus goed oefenen met waaieren en ritsen!


Punten waar je even op moet letten 

Met Fratelli als startpunt moet je als je 55 kilometer gefietst hebt rechtdoor. Zo sla je de lus met 2 viaducten over. Op kilometer 72 steek je de autoweg en ga je op het fietspad naar links.


Je startlocatie

Deze ronde start bij Italiaans restaurant Fratelli (of iets verder bij Metrostation Voorschoterlaan). Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Dan hebben we een dikke tip voor je: Man met de Bril Koffie. Daar kun je beginnen met je route of eindigen met een goeie bak pleur. Hebben jij én je fiets een kickstart nodig, ga dan naar COPPI. Deze ontbijtbar/lunchroom/café is ook nog ‘ns fietsenmaker. Handig toch!

Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst, ook als je een ander startpunt pakt. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.