Radio IJssel

Kootwijk aan de IJssel

  • icon-locationGelderland
  • icon-distance108 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Een lange toertocht die je vanuit het centrum van Kootwijk meeneemt langs de vele highlights die de route te bieden heeft. Van een prachtig uitkijkpunt tot bosrijke omgevingen en een heus kasteel, dit is een echte route voor de omgevingsgenieter(s). Lekker fietsend je hoofd leeg maken en tegelijkertijd genieten van mooie afwisselende landschappen, dat wil toch iedereen..? Deze route is gemaakt door Acelera en met jullie gedeeld.

Dit kan je onderweg verwachten

Deze route neemt je vanuit het centrum van Kootwijk mee richting Apeldoorn, langs Paleispark het Loo en verder richting de IJssel. Wanneer je bijna Terwolde hebt bereikt draai je linksaf de dijk op. Deze dijk neemt je mee langs de IJssel. Hier kan je genieten van een mooi uitzicht over de rivier waar de wind natuurlijk een vrije rol speelt. Heb je de wind in de rug, dan heb je geluk maar bereid je maar voor op een flinke tegenwind en dus een goede training voor de beentjes.

Wanneer je de hoogwaterkering bij Veessen hebt bereikt ben je bijna op de helft. Hier sla je linksaf, waarna de weg zich vervolgt over mooie verharde wegen tussen weilanden door en langs een aantal heidegebieden. Ondertussen kom je langs het Zwolse bos, ga je midden door Epe, kom je langs de Gortelse Heide en de Elspeetse Heide waarna je weg zich verder vervolgt richting kasteel Staverden. Wanneer je het kasteel hebt bereikt heb je de tocht al bijna voltooid. Hierna vervolgt de weg zich namelijk gedurende 10 kilometer naar het eindpunt van je route.

Je startlocatie

De route start in Kootwijk De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Apeldoorn, Epe, Vierhouten of Wapenveld. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Hattem, Deventer of Garderen. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.