Sallandse kilometers

Met een vleugje Gelderland

  • icon-locationOverijssel, Gelderland
  • icon-distance108 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Vanuit het startpunt in Gelderland gaan we enerzijds kilometers maken en daarnaast genieten van de mooie omgeving in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en de Holterberg. Als je een echte natuurliefhebber bent dan spot je hopelijk een prachtige nachtzwaluw of een zandhagedis.

Dit kun je onderweg verwachten

We vertrekken vanuit Eefde, dichtbij de Eefse Beek, in een Noordelijke richting. Na een kleine tien kilometer laten we Gelderland achter ons en fietsen we Overijssel in. Nadat we Lemelerveld halverwege de route hebben gepasseerd, fietsen we in een Zuidelijke richting terug. Via Hellendoorn en Nijverdal fietsen we dwars door het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en Holterberg. Daar kan je optimaal genieten van de natuur. Wie weet spot je één van de vele diersoorten zoals de nachtzwaluw, de roodborsttapuit of een zandhagedis. Het laatste kwart van de route fietsen we nagenoeg in één rechte lijn door het open landschap naar de finish.

Je startlocatie

De route start vanuit Eefde. Uiteraard is het ook vanuit elk ander punt in de buurt van Eefde op te pakken. De route kun je ook vanuit punten opstarten in de buurt van de route, zoals Holten, Zutphen, Bathmen, Raalte of Nijverdal. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.