Geverifieerde route ?

Koers in Salland

De mooiste wegen van het land

 • icon-locationOverijssel
 • icon-distance119 km
 • icon-altitudeHeuvels / glooiend
 • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Deze route is uitermate geschikt voor de liefhebbers van het open en beboste landschap. Je kan deze route zowel alleen, als in een groep fietsen. Door de beperkte hoeveelheid fietspaden is deze route ideaal voor de echte hardrijders. In combinatie met de lange afstand is dit een echte route voor je to-do list.

Dit kun je onderweg verwachten

We vertrekken vanuit Ommen met een kleine omweg richting Dalfsen. Via Laag Zuthem, Wijnvoorden en Boerhaar rijden we in een Zuidelijke richting. Onderweg rijd je door het open landschap in Overijssel. We zetten de route verder voort richting Broekland en Elshof naar Heino. Het laatste kwart van de route rijden we Luttenberg in een Noordelijke richting naar Natuurkampeerterrein Olde Lucas Hoeve en het Vecht- en Beneden-Reggegebied.

Je startlocatie

De route start vanuit Ommen. Uiteraard is het ook vanuit elk ander punt in de buurt van Ommen op te pakken. De route kun je ook vanuit punten opstarten, zoals Lemelerveld, Hellendoorn, Dalfsen, Hoogengraven en elke andere plek in de buurt van de route. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Veiligheidsinformatie

 • De eerste 2,5km is inrijden op het fietspad met aansluitend een oversteek.
 • Na 9km oversteek van een N-weg
 • Na 13 en 14km vlak bij Kasteel Rechteren twee keer een punt waar je op moet letten, steek hier voorzichtig over!
 • Na 57km oversteek N-weg
 • Na 66km dwars door Heino, let op ander verkeer.
 • Na 75km oversteek N-weg
 • Na 108km oversteek N-weg
 • Na 116km oversteekpunt!

Informatie voor groepen en hardrijders

Deze route is speciaal ontworpen op verzoek voor een groep die gemiddeld 35 kilometer per uur rijdt. Er is rekening gehouden met lange rechte stukken waar echt hard gereden kan worden. Maar! In dit gebied hebben veel 60-wegen wel wegen die van rechts komen (en dus voorrang hebben) en om het mooi te houden qua omgeving zitten er een aantal oversteekpunten in. Het feit dat deze route uitermate geschikt is voor een grotere groep en hardrijders, betekent natuurlijk niet dat het  een afgezet parcours is!

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.