Luttele kilometers

De Kop van Overijssel

  • icon-locationOverijssel, Flevoland
  • icon-distance108 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Deze route is ons aangeleverd door Marijn de Vries, oud profwielrenster. Dit is één van haar favoriete rondjes vanuit Hanzestad Zwolle. Langs de route vernoemde zij - als eerbetoon - een bankje: het Anna van der Breggen-bankje. De route wisselt de kop van Overijssel af met een stuk Flevoland. De wind heeft vrij gemakkelijk spel hier. Een heerlijke route om met een groepje te rijden.

Dit kun je onderweg verwachten 

Het startpunt van de navigatie is het park Engelse Werk in Zwolle. Vanuit daar rijden we de (oude) IJsselbrug over en gaan noordwaarts langs de IJssel richting Kampen. Onderweg, over de IJsseldijk, komen we onder andere langs het pittoreske dorpje Zalk. We rijden tussen Kampen en IJsselmuiden door en volgen de IJssel tot waar zij uitmond in het Ketelmeer. Hier steken we over naar Flevoland. We rijden verder naar Markenesse en Luttelgeest. Luttelgeest (48km) is het laatste plaatsje dat je tegenkomt tot aan Vollenhoven (70km). Na Luttelgeest rijden we de Kop van Overijssel weer in. We draaien naar het zuiden en rijden richting, langs en door het Nationaalpark de Weerribben-Wieden. Een prachtig waternatuurgebied. Na Vollenhoven gaat dit door tot aan Zwartsluis. Vanuit daar volgen we de loop van het Zwarte Water naar het zuiden tot we de Vecht tegenkomen. Zodra de Vecht Zwolle aandoet, slaan wij af richting het startpunt van de koers.

Je startlocatie

De route start in Zwolle bij het park Engelse Werk, maar je kunt overal langs de route de navigatie opstarten. Denk daarbij aan Kampen, IJsselmuiden, Markenesse, Zwartsluis, Hasselt of Sint-Jansklooster. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Hattem, Vollenhoven, Genemuiden, Emmeloord, of zelfs Staphorst. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.