Tocht door de Weerribben-Wieden

Flink fietsvertier

  • icon-locationOverijssel, Friesland
  • icon-distance94 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Een rondje nationaal park, daar worden we al-tijd vrolijk van. De fyts op, de natuur in, en even lekker weg. Althans, even? Deze pittige route van bijna 100 kilometer geeft je fietsvertier voor een uur of vier. En daarmee pak je wel heel het park Weerribben-Wieden mee, dat uit 10.000 hectare laagveenmoerasgebied bestaat. Onderweg kom je onder andere langs Giethoorn voor de nodige bidonvulpauze. We gean derfoar!

Dit kun je onderweg verwachten 

Kijk, da’s fijn: heel veel strak wegdek en weinig smalle fietspaden. Een uitgestrekte, open omgeving en vaak een rustig gebied. Dat is de formule voor fietsers die graag in een groep rijden (meer dan 4 man) en de beentjes lekker aan het werk zetten voor hardrijden (>32 km/u). Gezellig én een tijdrit-topper; deze rûte is het allebei!


Je startlocatie 

Deze route start op de Oppers aan de rand van Wolvega. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.