Geverifieerde route ?

Langs de Drentse Grens

Van Hasselt tot de Ommerschans

  • icon-locationOverijssel
  • icon-distance79 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Deze vrijwel vlakke route brengt je langs een paar hoogtepunten in Noord-Overijssel. Een afwisselende route langs het water, door het bos en door open stukken. Het Reestdal is een prachtige plek om even te rusten.

Dit kun je onderweg verwachten 

De route begint aan de oostkant van Zwolle nabij de Vecht. We volgen de loop van de Vecht, zoveel als mogelijk, over de dijk. Na 9 kilometer komen we langs het Anna-van-der-Bregge-Bankje bij het Streukel gemaal. Nog niet echt tijd om te zitten, maar het geeft een goed beeld van waarom je hier tot rust kan komen. We rijden een klein stukje door het oude centrum van Hasselt en zette koers noordwaarts in de richting van Staphort. We rijden nu echt over door de open landschappen. Het kan hier pittig waaien. Na Staphorst pakken we een stukje mee van het Staphorster Bos en volgen dan de grens met Drenthe richting het Oosten. De weg volgt min of meer de loop van de Reest hier, maar je moet wel je best doen om deze te spotten. Op dit moment is elke weg rechtsaf een goede keuze om ergens te pauzeren, want het Reestdal kent vele mooie plekken. Bij Oud-Avereest staat een kerkje waar het heerlijk rustig is om even te stoppen. 

Na het passeren van Balkbrug (let op, want hier liggen een paar slechtere fietspaden), rijden we in de richting van Dalfsen via het buitengebied van Ommen. Zodra je de drukke Hessenweg over bent, gaan we weer op zoek naar de Vecht. De fietspaden zijn soms wat te smal voor je racefiets…maar als je er fiets weet je waarom dit een favoriete route is om te genieten. In Dalfsen moeten we een klein stukje door het dorp. Na Dalfsen zoeken we de stuw op om de Vecht voor de laatste keer te passeren. Let op bij drukte, voetgangers hebben voorrang. Na de stuw is het nog ruim 5 kilometer voordat we weer in Zwolle zijn.

Je startlocatie

De route start aan de oostkant van Zwolle, maar je kunt overal langs de route de navigatie opstarten. Denk daarbij aan IJhorst, Dalfsen, Hasselt, Staphorst, of Balkbrug. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit bijvoorbeeld Punthorst, Ommen, Genemuiden, Dedemsvaart, Zwartsluis of zelfs Meppel. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Groepen/Hardrijders 

Deze route is gereden en getest door ons. Grote stukken van deze route gaan over paden die we niet aanraden voor het fietsen in een groep (4 of meer) en hardrijders. Dit is een route waar je het geduld moet hebben om mensen te passeren, auto’s moet kunnen voorlaten gaan in binnensteden en voetgangers de ruimte moet kunnen geven bij het passeren van een stuw. Dit is wel een pareltje als het gaat om de plaatjes onderweg. Geniet en houd rekening met elkaar.

OV%20032%204

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.