Noord-Holland op z'n mooist

Ontdek de kop van de leeuw

  • icon-locationNoord-Holland
  • icon-distance116 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Een frisse Noordzeebries, het afwisselende duinlandschap, kaarsrechte paden en het vrolijke geschater van zeemeeuwen in de verte. De kop van Noord-Holland is zeker een gebied om op je lijstje te zetten! Deze veelzijdige route is er voor de ambitieuze beginner, de gevorderde trapper en de genietfietser. 

Dit kun je onderweg verwachten

De Kop van Noord-Holland biedt op de fiets voldoende uitdagingen. Deze ronde is gemaakt voor de stoemper en de genieter. Want afhankelijk van de weersomstandigheden zijn verschillende delen van het parcours erg uitdagend. De route brengt je in het zuiden langs Alkmaar en Bergen, door en langs de duinen (let op smallere fietspaden!) richting Den Helder. Met noordwestenwind kan het erg afzien zijn, maar wat een voldaan gevoel als je eindelijk in Den Helder bent. Het laatste stukje vasteland. 

Op de route zijn lange rechte stukken opgenomen. Enerzijds om lekker tempo en afstand te kunnen maken, anderzijds omdat dat een beetje de indeling is van Noord-Holland. Samen of met een groep fietsen is hier wel aan te raden. 

Logeer je op Texel? Dan is deze route natuurlijk ook een topper!


Je startlocatie

Deze route starten wij op de Wilgenlaan in Schagen, vlakbij Sportpark Groenoord. Dan ben je vast in de sportieve stemming! Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.