Gran Fondo Kop van Noord-Holland

Hoe (den) Helder kijk jij na de rit?

  • icon-locationNoord-Holland
  • icon-distance119 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Dit is één van de weinige routes in het noorden van Noord-Holland. Deze route laat je diverse mooie bestemmingen in Noord-Holland zien, zoals het Callantsoog, één van de bekendste badplaatsen in Noord-Holland. Daarnaast rijd je een leuke ronde om het Amstelmeer.

Dit kun je onderweg verwachten

We starten van de Donkere Duinen in Noord-Holland richting de Van Ewijcksluis. Daar rijden we via de N99 naar Westerland. Langs het Amstelmeer rijden we door het open landschap in Noord-Holland naar Schagen. Via enkele kleine dorpjes passen we bij Warmenhuizen de richting aan naar de kust. We zetten de laatste kilometers voort langs de kust. In Callantsoogs heb je diverse cafés, restaurantjes en terrasjes om een korte pauze te nemen.

Je startlocatie

De route start vanuit de Donkere Duinen bij Den Helder. Uiteraard is het ook vanuit elk ander punt in de buurt van de Den Helder op te pakken. De route kun je ook vanuit punten opstarten, zoals Schagen, Petten, Bergen en elke andere plek in de buurt van de route. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.