Noord-Hollandse Kustroute

Bergen? Bergen aan Zee!

  • icon-locationNoord-Holland
  • icon-distance119 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Deze route laat je heerlijk langs de kust rijden. Halverwege de route kom je aan in Bergen aan Zee. Daar kan je ongeacht het seizoen waarin je de route fiets, optimaal genieten van het prachtige gebied.

Dit kun je onderweg verwachten

Vanuit Amsterdam rijden we richting Wijk aan Zee. Onderweg naar Wijk aan Zee steken we het Noordzeekanaal over. Eenmaal aangekomen in Wijk aan Zee rijden we de hele kust langs totdat we in Egmond aan den Hoef zijn. Vanuit Egmond aan den Hoef is het enkele kilometers naar Bergen aan Zee. Daar kan je heerlijk van een pauze genieten. Als het goed weer, dan zou je zelfs een kleine wandeling langs de kust kunnen maken. Via Bergen en Alkmaar is de start van de terugweg ingezet. Onderweg naar Landsmeer rijden we langs het Recreatiegebied Het Twiske en het Ilperveld.

Je startlocatie

De route start vanuit Westertoegangsbrug in Amsterdam. Uiteraard is het ook vanuit elk ander punt in de buurt van Westertoegangsbrug op te pakken. De route kun je ook vanuit punten opstarten, zoals Diemen, Badhoevedorp, Alkmaar, Egmond, Purmerend en elke andere plek in de buurt van de route. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.