Geverifieerde route ?

Fijn langs de Rijn

Amerongen – Arnhem - Amerongen

  • icon-locationGelderland, Utrecht
  • icon-distance81 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Deze route is oorspronkelijk door ons ontwikkeld voor het rondje Wielercafés van 2021 en verbindt de wielercafés in Amerongen en Arnhem (MTB Museum). Waar je wellicht verwacht dat een route langs de rijn vooral vlak zal zijn, verrast deze route je nog met 400 hoogtemeters. Je rijdt door een prachtig gebied met meer uitdagingen dan enkel in deze route zit verstopt (kijk maar eens naar de andere routes op onze site). Deze route heeft echter ook veel hoogtepunten in zich, ondanks de rechttoe rechtaan benadering.

Dit kun je onderweg verwachten 

In Amerongen beginnen we met deze route en we rijden tegen de klok in. We beginnen aan de zuidelijke kant, dus we zoeken zo snel mogelijk de Rijn op. Bij Elst zitten we dan ook bijna op het laagste punt op deze route. In Rhenen rijden we de Grebbeberg op vanaf de andere kant dan je wellicht gewend bent. Geeft je ook een hele andere (minder steil) ervaring. Na de afdaling volgen we de loop van de Rijn en de uiterwaarden onder Wageningen door op weg naar Renkum. Als we langs Kasteel Doorwerth zijn gekomen, kun je je opmaken voor de bekende Italiaanseweg, klimmen door het bos op een niet ideaal en smal pad…. Maar een ervaring die je volgens ons niet mag missen. Via Oosterbeek rijden we de noordwest kant van Arnhem binnen. Hier zou je even kunnen stoppen bij het MTB Museum voor een kopje koffie, maar je kunt ook direct doorrijden richting de Renkumse Heide net na Wolfheze. Als we Bennekom gepasseerd zijn slingeren we door het mooie Utrechtse landschap onder Veenendaal door naar de flanken van de Amerongse berg. Dit toetje aan het einde van de koers is het moment om de benen nog even helemaal leeg te rijden!

Je startlocatie

De route start bij het wielercafé in Amerongen. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Elst, Oosterbeek, Arnhem, Papendal of Wageningen. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Veenendaal, Heteren, Kesteren, Leersum of zelfs Ede. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.