Klassiek rondje Knobbel

Zwollenaren in Gelderland

  • icon-locationOverijssel, Gelderland
  • icon-distance76 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

De Knobbel! Elke fietser in Noord-Gelderland en in de omgeving Zwolle kent deze klim wel. Als je naar het hoogtemeter kaartje kijkt, ontdek je ook waarom. Allemaal vlakke meters en opeens…gaat het hard omhoog vanuit ’t Harde. Nou ja… hard… met max. 4% valt het allemaal wel mee. Maar een mooie uitdaging op je trainingsronde. En dan terug genieten langs de IJssel.

Dit kun je onderweg verwachten

Overijssel laten we snel achter ons als we via de Oude Ijsselbrug richting Gelderland gaan. Na 3 kilometer zijn we echter weer in Overijssel. We fietsen tot aan Posthoorn eigenlijk weer in deze provincie! Na Oosterwolde gaan we langs het mooie Elburg (ga er niet zomaar doorheen!) richting ’t Harde. Daar voel je de weg al licht oplopen en dat klopt. Maak je op voor een korte klim van maximaal 4%: De Knobbel. Doordat het wegdek zo’n 2,5 kilometer ligt stijgt (0,5 tot 4%) is het ideaal om te trainen op je weerstand. Hoe lang houd jij een zwaarder verzet vol? Voel die benen vollopen. Na De Knobbel slaan linksaf de Dellen in, daar glooit de weg nog even, alvorens we afdalen naar Epe en uiteindelijk de IJssel. We slingeren langs de IJssel terug naar Hattem en pakken daar de Rode Spoorbrug. Als het rustig is, heb je hier nog een mooie klim te pakken om voluit te gaan.

Je startlocatie

De route start vanuit Het Engelse Werk in Zwolle. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Elburg, ’t Harde, Hattem of Epe. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.