Geverifieerde route ?

Op z'n Duits Trappen

Kilometers trappen in Duitsland

 • icon-locationOverijssel
 • icon-distance75 km
 • icon-altitudeHeuvels / glooiend
 • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Om je jasje voor uit te doen: 75 fantastische kilometers door Twente en Duitsland. Laat je niet verrassen door de onopgemerkte hoogtemeters. Het lijkt misschien vlak, maar niets is minder waar. Van vals plat tot de échte klimmetjes, je vindt het hier!

Dit kan je verwachten

Begin met goed uitgeruste benen vanuit VillaVélo aan deze route door Duitsland en laat je niet verleiden om de eerste 6 kilometer meteen heel hard te gaan. We beginnen rustig noordwaarts via Oud-Ootmarsum naar de Duitse grens, op de Hooidijk dalen we zelfs nog een stukje af. 

Zodra we in Duitsland zijn begin je al snel iets te voelen in de benen….we maken hoogtemeters! We gaan op en neer richting Itterbeck en steken het natuurgebied dwars over. Het fietspad hier (rechts van de weg) wordt ook gebruikt door wandelaars en is niet het meest geschikte deel van de route. Als het rustig is, dan kun je het beste op de weg blijven fietsen. Na Itterbeck maken we een rondje om de kerk in Wilsum en zitten de eerste 25 kilometer er al weer op. 

De volgende 25 kilometer zijn een feest voor fietsers die houden van korte klimmetjes en draaien keren over brede rustige wegen. Je kunt geen moment een ritme vinden of er volgt wel weer een korte klim, een stukje dalen of een paar mooie bochten. Let op! Na 42 kilometer kom je door het dorp Uelsen. Een leuke plek om even op adem te komen. Let er op dat het qua verkeer wat drukker is in het plaatsje. Na het dorp is het nog ongeveer 5 kilometer klimmen geblazen, waarna de afdaling volgt naar Nederland. Nu volgen ruim 15 vlakke kilometers waar op de meeste stukken goed tempo te maken is. Bij Oud-Ootmarsum kruizen we de route weer, ga maar even goed zitten voor de slotklim. Via de witterbergweg klimmen we door Nutter op weg naar de N weg. Daarna is het nog ongeveer een kilometer rustig dalen richting VillaVélo!


Je startlocatie

Wij starten deze route in Ootmarsum - Villa Velo. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Groepen / hardrijders

De route gaat grotendeels door Duitsland. Op veel wegen buiten de bebouwde kom zijn er geen fietspaden en wordt er hard gereden (minimaal 100km/u). Wij hebben de weg zoveel mogelijk over de rustige wegen gelegd, maar houd rekening met verkeer van achteren op deze wegen. In Duitsland is verder de weg kwaliteit niet altijd even goed, maar op deze route valt het mee. 

Veiligheidsinformatie

 • 1-2 km Start door Ootmarsum heen, let op overig verkeer, vooral bij oversteek Laagestraat

 • Na 5km oversteek Laagseweg

 • Na 6km oversteek OotmarsumseStrasse

 • Na 14km oversteek in Getelo van de Tubbergenerstrasse, stukje drukke weg daarna

 • Na 20km oversteek in Itterbeck 

 • Na 25km oversteek Hauptstrasse

 • Na 33km oversteek Uelsenerstrasse

 • 41-43km dwars door Uelsen heen, hier kan het druk zijn. Let op de verkeersregels

 • Na 73km oversteek Vasserweg

 • Na 75km oversteek Almeloseweg en terug Ootmarsum inrijden

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.