Door de Rijnvallei (Alternatieve route)

Om de Veluwe

  • icon-locationGelderland, Utrecht
  • icon-distance127 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Deze route is oorspronkelijk door ons ontwikkeld voor het rondje Wielercafés van 2021 en verbindt het wielercafé De Proloog met het MTB Museum in Arnhem. Dit is de alternatieve route die stukken over smallere fietspaden en drukkere wegen op de Veluwe overslaat. Je mist een prachtig stuk natuur. In de lentemaanden mei en juni is de originele route ook deels over een betaald deel van de Veluwe.

Naar de Originele Route Door de Rijnvallei

Dit kun je onderweg verwachten 

In Amerongen beginnen we deze route en we zetten koers naar Leersum. We rijden met de klok mee en na Leersum rijden we dus noordwaarts. Zoals je kunt zien in het profiel zijn de eerste 20 kilometers (na Leersum uit) vrij vlak, maar daarna wordt het valsplat! We fietsen tussen Woudenberg en Scherpenzeel heen en af naar het oosten, Gelderland in, op weg naar Lunteren. De weg van Lunteren naar Hoenderloo (zo’n 25 kilometer) loopt dwars door een aantal natuurgebieden op de Veluwe met smallere paden en drukker verkeer. De alternatieve route gaat daarom iets meer noordwaarts en via Wekerom en Otterlo fietsen we nog altijd prachtig, maar minder over de smallere en drukkere paden. Je fietst hier wel een stuk langs een n-weg. De weg vanuit Hoenderloo is voor beide routes weer dezelfde. Bij Arnhem en Oosterbeek hebben we het echt over urban climbing. In deze omgeving kan elke straat die je in fietst een klim herbergen. Een klein stukje fietsen we langs de Rijn, maar dan slaan we alweer rechtsaf voor de Italiaanseweg, uiteraard. We kunnen hem niet, niet fietsen! Dan heb je 15 kilometer even rust voordat we bij de historisch belangrijke Grebbeberg omhoog gaan. We dalen langs de panda’s in Rhenen en rijden dan richting het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug voor de laatste klim, de Amerongseberg!

Je startlocatie

De route start bij het wielercafé De Proloog in Amerongen. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Arnhem, Woudenberg, Rhenen, Renkum of Wageningen. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Bennekom, Renswoude, Velp of zelfs Leusden of Amersfoort. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.