Waterronde Utrecht

Om dorst van te krijgen

  • icon-locationUtrecht
  • icon-distance114 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Typerend aan deze route: de vele kilometers langs het blauw op de kaart. Slootjes in de polder, de meanderende rivieren, de Vinkeveense Plassen en loodrechte kanalen. Gelukkig niet de grachten in Utrecht zelf! Neus in de wind, blik op de horizon. 114 kilometer te gaan!

Dit kun je onderweg verwachten 

Wees aan het begin van je rit extra behoedzaam; in het stedelijke gebied van Utrecht kun je veel ander (fiets)verkeer verwachten. Nadat je Vleuten achter je hebt gelaten begint het uitzicht van polders en slootjes, die je veel gaat zien deze tocht. Hier kun je goeie stukken rechttoe rechtaan fietsen en je weet waar die goed voor zijn: hardrijden en tijdritten! Daarentegen is het wel meer een solo (of duo)-route die niet fijn is voor groepen van 4 of meer. De Vinkeveense Plassen steek je over via de Baambrugse Zuwe, waar je bij tegenliggers even extra op moet letten. De route vervolgt zich met polderploeteren en neemt je mee langs de kronkelende Meije, de Oude Rijn en de Vlist. In Schoonhoven kan het wat drukker zijn op de weg; daar steek je ook met het pontje de Lek over. Even adempauze! Daarna volg je de Lek tot aan Vianen, waar je over de Jan Blankenbrug het water overgaat en zo met het Amsterdam-Rijnkanaal meebeweegt tot De Meernbrug. Petje (helmpje) af! 


Je startlocatie 

Deze route start en eindigt bij De Meernbrug in Utrecht. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken. 

Met De Meernbrug als startpunt kom je op kilometer 80 bij Veerdienst Schoonhoven aan, waar je met het pontje de Lek oversteekt. Dit kost €1,50 voor jou en je fiets, pinnen kan.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.