Door Belgisch Limburg

Fietsen door de bomen

  • icon-locationNoord-Brabant
  • icon-distance121 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Belgisch Limburg is wellicht niet het eerste deel van België waaraan je denkt om te fietsen. Maar er is hier veel te ontdekken! Je kunt zelfs fietsen door de bomen. Deze route is gemaakt door Gertjan en met jullie gedeeld. De lokale kennis in deze route zie je terug. Dit is er een om af te vinken.

Dit kun je onderweg verwachten 

De route vertrekt vanaf Borkel, net nog in Nederland. We zetten koers naar het zuiden, België in, meteen een stuk over de heide. Na Lommel komen we in het Bosland. Hier wacht een bijzonder attractie – de je ook kunt overslaan. Fietsen door de bomen! Na Leopoldsburg fietsen we rond de Koerselse Heide verder. Als we door Zonhoven komen zijn we bijna op het meest zuidelijke puntje. Daar maken we nog even kennis met het natuurreservaat Het Wik, alvorens we weer terugkeren richting het noorden. We fietsen langs Genk en Houthalen-Helchteren door in een stuk schitterend niemandsland. Bij Peer aangekomen kunnen we de grens alweer bijna zien. Langs Overpelt rijden we om het Kolisbos heen weer terug naar Nederland. Kasteel Genenbroek en de Achelse Kluis liggen er prachtig bij. Wat een route vol mooie bezienswaardigheden.

Je startlocatie

De route start in Borkel. Het startpunt ligt op een parkeerplaats. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Neerpelt, Lommel, Zolder, Hasselt of Peer. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Genk, Weert, Valkenswaard of Bergeijk. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.