Geverifieerde route ?

Doetinchem is zo ver nog niet

Langs de geboortegrond van Robbert Geesink

  • icon-locationGelderland
  • icon-distance90 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Het is niet enkel vlak in de Achterhoek, maar heel veel klimmetjes hoef je hier ook niet te verwachten. Deze route kenmerkt zich vooral door de ruimte die ervaart, zowel op de weg als om je heen. Het is route waarin je de rust ervaart. De wind kan hier een beduchte tegenstander zijn. Dit rondje was onderdeel van het Rondje Wielercafés in 2021 van Wielercafes.nl.

Dit kun je onderweg verwachten 

We beginnen deze route in het centrum van Doetinchem en rijden in westelijke richting de stad uit. We rijden deze route dus tegen de klok in. De weg Doetinchem uit bestaat uit een goed fietspad dat dwars door verschillende wijken loopt. Hier is het risico op ander verkeer nog wel groot. Onderweg naar de Oude-IJssel zien we Doesburg liggen. Dit levert prachtige plaatjes op. Wij rijden echter richting het zuiden op weg naar Didam. Rondom Didam passeren we aantal wegen waarbij we geen voorrang hebben (let dus goed op). Na het viaduct van de A18 slaan we linksaf en krijg je een klein stukje Parijs Roubaix. Nou ja, het zijn geen echte kasseien, maar wel klinkers! Via Beek klimmen we het Bergher Bos in. Zeddam is een perfecte plek om even te rusten na de afdaling. We rijden daarna door naar het oosten in de richting van Varsseveld, geboortegrond van Robert Geesink. Het stuk tussen Terborg en Silvolde is een noodzakelijk kwaad in deze route. Het kan hier wat druk zijn. Het laatste deel van de route loopt in een noordelijke lus via Zelhem weer terug richting Doetinchem.

Je startlocatie

De route start in Doetinchem. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route, denk hierbij aan Varsseveld, Zedda, Didam of Zelhem. Je kunt ook naar de route toerijden vanuit Doesburg, Zevenaar of zelfs Aalten of Lichenvoorde. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.