Kriskras over de Posbank

Geen Rheden om niet te gaan

  • icon-locationGelderland
  • icon-distance90 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Deze route is gemaakt door Rene, die regelmatig in dit gebied te vinden is. Dit onwijs populaire fiets- wandel- mountainbike-, paardrijd- en wielrengebied op en rond de Posbank biedt veel uitdaging. Deze variant op een aantal routes heeft een mooie slinger langs Doesburg. Deze route raden we iedereen aan die er van geniet om te fietsen door ons prachtige land. We raden de route af als je niet tegen drukte kan, want in dit gebied zijn er veel liefhebbers van de Veluwe te vinden.

Dit kun je onderweg verwachten 

Uniek aan de aangeleverde route is dat het startpunt boven op de Posbank ligt. Aangezien daar weinig parkeergelegenheid is, is de kans groot dat je de route ergens anders op de navigatie gaat beginnen. Voordeel van bovenop beginnen is wel…dat je eerst naar beneden gaat. We dalen af, rijden een stuk langs de N311 en maken ten noorden van Arnhem de eerste slinger terug richting de Veluwe. Net na Rozendaal beginnen we te klimmen over de bekende Beekhuizenseweg. Na de afdaling volgt de eerste klim van de Posbank, let goed op bij de rotonde. Na de afdaling zetten we koers richting Dieren en begint het asfalt weer omhoog te lopen op weg naar Laag-Soeren. Daar slingeren we over de Veluwe en dalen weer af naar het punt van de rivieren bij Doesburg. In de laatste 25 kilometer volgen dan nog drie klimmetjes over de flanken rondom de bekende Posbank klim. Waarbij de Holleweg onze persoonlijke favoriet is.

Je startlocatie

De route start dus bovenop de Posbank. Grote kans dat je daar niet de auto neerzet maar vanuit een andere plek hier naar komt op de fiets: Velp, Rozendaal, Dieren, Spankeren en Rheden liggen allemaal aan de route. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Arnhem, Westervoort, Brummen, Eerbeek, Laag-Soeren of zelfs Otterlo of Hoenderloo. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.