Uitdagend Gelderland

Genieten of Afzien?

  • icon-locationGelderland
  • icon-distance76 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Vanuit Apeldoorn roept de natuur je van alle kanten tegemoet. Het is dan ook zeer aantrekkelijk om een zuidelijke route te fietsen. Maar wat dacht je van deze route naar het noorden? Niet alleen heeft de noordelijke kant van de Veluwe prachtige gebieden voor je, ook ligt hier uitdaging genoeg voor wie het zoekt. En dan terug door de IJsselvallei waar de wind vrij spel heeft. Succes en geniet er van!

Dit kun je onderweg verwachten 

De route begint aan de noordoostkant van Apeldoorn. Langs het Kroondomein voel je meteen dat de route van vandaag niet vlak is. De eerste 45 in ieder geval niet. Het valt qua procenten wel mee, maar de weg loopt de eerste 10 kilometer valsplat omhoog. Bij Gortel steken we de Oranjeweg over en zetten we via Vierhouten koers naar Nunspeet. Aan de zuidkant van Nunspeet is de Veluwe misschien wel op zijn mooist. Glooiend is wel uitgevonden voor de wegen onder Nunspeet. Hierna steken we (helaas) 3 keer de n-weg over op weg naar de Dellen. Daar koersen we overheen naar het toppunt van deze route. Vanaf het 40 kilometerpunt is het verder vooral valsplat naar beneden. Via Heerde steken we over naar de IJsselvallei. Hier kan het uitdagend koersen zijn met het vrije spel van de wind, maar…je kunt hem ook vol in de rug hebben. Vanaf Terwolde gaan we weer richting Apeldoorn. Wat een mooie rit, misschien ook een keertje de andere kant op?

Je startlocatie

De route start aan de noordkant van Apeldoorn. Natuurlijk kun je overal langs de route de navigatie opstarten. Denk daarbij aan Vierhouten, Terwolde, Gortel, Nunspeet of Heerde. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit bijvoorbeeld Twello, Epe, ’t Harde, Vaassen of zelfs Deventer. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.


Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.