Klimmen langs de grens

Pas op dat je niet over je grens gaat

  • icon-locationGelderland, Duitsland
  • icon-distance71 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Het gebied onder de Waal bij Nijmegen is een grote speeltuin voor de fietsliefhebber. De wegen zijn vaak erg goed, de omgeving prachtig en de hoogtemeters – voor in ons land – uitdagend. Wie zegt dat je helemaal naar Limburg toe moet voor een mooie tocht met heuvels?

Dit kun je onderweg verwachten

Vanuit Nijmegen volgen we de zuidoever van de Waal richting Duitsland. Het eerste duitse dorpje heet Zyfflich, ooit van gehoord? Wij eerder niet. Na 25 kilometer, vlak voordat we de grens weer terug over kruizen hebben we de eerste klim te pakken. Vanaf dat moment ben je echt op terrein dat niet meer vlak lijkt te zijn. We gaan richting het bekende Groesbeek, keerplaats van de Zevenheuvelentocht en maken een mooie tocht door het gebied daar. Vlak voor we Nijmegen weer in rijden we nog over de Duivelsberg en door Berg en Dal. Lekker uitbollen richting Nijmegen daarna is ons advies.

Je startlocatie

De startlocatie is gekozen bij de Waalbrug in Nijmegen. Een centraalpunt dat je makkelijk kunt vinden. Ook op andere plekken kun je hier prima starten. Als je start in Groesbeek krijg je wel meteen de pittige stukken voor de kiezen. Kies daarom wijs! Let wel op dat je misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet laten inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.