Van Burg Orsbach naar Valkenburg

Door de ogen van de lokale fietser

  • icon-locationLimburg, Duitsland
  • icon-distance66 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Deze route is ons aangeboden door Andrego Cycling uit de buurt van Heerlen. En dat deze route door een lokale rijder is gemaakt, herken je aan de keuze van de verschillende wegen. Geen wonder dat wij blij zijn met zijn bijdrage. Een mooie route langs bekende plekken en iets minder bekende plekken in Zuid-Limburg.

Dit kun je onderweg verwachten 

De route begint bij Heerlen in de buurt van Kasteel Eyckholt. En dit is zeker niet het enige kasteel of burcht die je tegen gaat komen vandaag. We rijden van het noordelijkste puntje de route met de klok mee en vertrekken in zuidwaartse richting naar Vaals. In de eerste 20 kilometer kruizen we vier keer de grens met Duitsland. We komen door het natuurgebied Orsbacher Wald en zien het Kasteel Lemiers vanaf Duitsland. Vanaf Vaals zetten we koers naar Vijlen via Harles. Bekende plaatsen die volgen zijn Gulpen en Margraten, op weg naar Valkenburg. Na Valkenburg is het nog even dalen en klimmen rondom Klimmen en dan zijn we alweer terug bij het begin van de route.

Je startlocatie

De route start ter hoogte van station in Heerle. De route komt langs een aantal plaatsen waar je gewoon kunt starten, zoals Vaals, Gulpen, Vijlen of bijvoorbeeld Mechelen. Je kunt ook een stukje naar de route toe rijden vanuit Simpelveld, Cadier en Keer, Berg en Terblijt of bijvoorbeeld Voerendaal. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.