Geverifieerde route ?

Bloemen in Vaassen

Midden in de natuur

 • icon-locationGelderland
 • icon-distance60 km
 • icon-altitudeHeuvels / glooiend
 • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

De Dellen op de Noord Veluwe kom je in veel routes van ons tegen. En dat is niet voor niets. De route begint best uitdagend met het glooiende terrein door dit prachtige natuurgebied. Sowieso is het genieten deze tocht. De weg naar het noorden, vanuit Vaassen is wel iets meer voor de tempomaker.

Dit kun je onderweg verwachten

Heel veel schone natuur, dat kun je verwachten. De route gaat eerst door het natuurgebied De Dellen, met hoogte en dieptemeters. De weg richting Vaasen gaat dwars door de natuur. Over de Tongerense Heide fiets je op een echt Veluwe fietspad. Smal, met daarnaast een zandpad. Uiteraard een gebied waar veel andere doelgroepen ook genieten van de natuur. Dit gebied doorkruis je om te genieten, niet om hard te rijden! In Vaassen rijdt je een stukje door het dorp. Hier kun je even een momentje rust pakken, indien nodig. Rijd niet te hard langs het Kasteel Cannenburch, dat zou zonde zijn. Terug, in het richting van noorden rijden we stukjes langs zowel het Apeldoorns Kanaal als de Grote Wetering. Het fietspad langs de Grote Wetering is een alternatief voor de IJsseldijk. Betekent op een mooie dag wel dat ook hier veel fietsers kunnen zijn. De omgeving is weer anders dan op de heenweg. Net onder Hattem krijg je het laatste klimmetje van de dag. Heb jij nog genoeg energie in de benen?

Je startlocatie

We beginnen met de navigeren van de route bij de Leemcule tussen Hattem en Wezep. Maar je kunt overal de route oprijden, zoals in Vaassen, Epe, Hattem of Heerde. Let wel op dat je misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet laten inladen.

Veiligheidsinformatie

 • Na 2,5 km oversteek Stationsweg.
 • 5,5km Zuidweg. Hier kun je als wielrenner over de weg rijden. Ongeveer halverwege heb je een alternatief in het fietspad.
 • 13,5km einde Zuidweg, oversteek Eperweg
 • 22km oversteek Oranjeweg
 • 27-29km hier rijden we Vaassen in, let op ander verkeer.
 • 35,5km oversteek Eperweg
 • 57,5km oversteek Apeldoornseweg

Voor groepen / hardrijders

Deze route is niet geschikt voor grotere groepen en hardrijders. Dit heeft met name te maken met het stuk over de Veluwe (Tongerense Heide). Verder is het grootste deel van de route wel over bredere wegen. Het is een populair gebied voor dagjes fietsers. Ga je wel met een groep, stel je hier op in.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.