Geverifieerde route ?

Afwisselend Salland

De mooiste streek van ons land

 • icon-locationOverijssel
 • icon-distance109 km
 • icon-altitudeKlimmetjes
 • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

De mooiste streek van ons land? De inwoners denken van wel! Deze tocht biedt je veel inzichten in waarom men dat vindt. Naast mooie landerijen en kastelen en de prachtige natuur, laat deze route je ook optimaal genieten als wielrenner. Lange rechts tempo stukken afgewisseld met klimmetjes een paar klinkerstroken!

Dit kun je onderweg verwachten 

Begin je bij het begin, dan begin je op de brug over de Vecht bij Ommen. Ommen uit even warm fietsen, daarna heb je een schitterend breed fietspad langs een verkeersluwe weg waarop je mooie tempo kan maken. Vergeet niet om je heen te kijken naar de mooie natuur. Tussen Hardenberg en Ommen pakken we nog een korte klim op een viaduct en dan is het weer tempo maken richting Hardenberg. Na Hardenberg rijden we eerst door de boswachterij Hardenberg, door het mooie Beerze, en daarna langs boswachterij Ommen. Genieten! Halverwege koers zijn we in Lemele aangekomen voor de eerste klim: de Lemeleberg. Tot aan Luttenberg volgen nog 4 klimmetjes. Allemaal net iets anders. Welke vind jij de mooiste? Na Luttenberg is het weer tijd voor de langere rechte stukken. Tot aan Dalfsen, met een kleine onderbreking in Heino, is de weg simpel, breed, mooi en geschikt om hard te fietsen als je wilt. Vanuit Dalfsen, langs kasteel Rechteren zetten we koers richting Ommen.

Je startlocatie

De route start in de Ommen. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Dalfsen, Lemele, Hellendoorn of Hardenberg. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Groepen/Hardrijders

De route is zeer geschikt om door te fietsen (tijdens onze test reden we gemiddeld 32). In Ommen, Hardenberg en de andere dorpen kun je zeker niet zo hard. Maar de tussenstukken zijn zeer geschikt om het tempo flink op te schroeven. Groepen kunnen hier dus ook uitstekend uit de voeten. Er zitten vrij weinig stukken tussen met smalle wegen en ook de oversteekpunten zijn overzichtelijk.

Veiligheidspunten

Naast de gewone normale verkeerssituaties zijn er punten van extra aandacht:

 • Na 9km ligt er een viaduct, leuk om op te sprinten en te dalen, maar direct na het viaduct is er een scherpe bocht naar rechts, waarbij je de weg moet oversteken en je hebt geen voorrang.
 • Tussen kilometer 16 en 19 rijd je door Hardenberg. Hier is het in de regel drukker dan op de rest van de route.
 • Na 38km een oversteek over de N341.
 • Na 46km een tunneltje onder de weg door (smal) en daarna moet je de weg oversteken.
 • Na 78km steek je de N348 over. Ze zijn bezig met de aanleg van een tunnel maar voorjaar 2021 is deze nog niet gereed.
 • Na 84km kom je door Heino, zeker het laatste stukje in Heino is niet heel fietsvriendelijk met je racefiets, maar het positioneert je wel voor een mooi stuk richting Dalfsen.
 • In Dalfsen kom je eerst langs het station (verplicht fietspad) en daarna een rotonde. Beide punten is even opletten geblazen.
 • Dalfsen – Ommen is grotendeels een fietspad die wat drukker kan zijn op mooie zomerse dagen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.