Geverifieerde route ?

Goeree-Overflakkee met wind mee (en tegen)

Heb jij een Goederede?

 • icon-locationZuid-Holland
 • icon-distance69 km
 • icon-altitudeVlak
 • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Goeree-Overflakkee is het laatste grote eiland dat hoort bij Zuid-Holland. Toch wordt er vaak gedacht dat dit eiland al hoort bij Zeeland. En dat is niet voor niets. De karakteristieken van een Zeeuws eiland zijn overal te vinden. Je maakt ook tijdens deze toch kennis met de wind, de dijken, de kustlijn, windmolens en pittoreske dorpjes. En ook hier wordt in de zomer vaak Duits gesproken. Goeree-Overflakkee is overigens één gemeente, dus weinig gemeentes sprokkelen voor de Longterm NL challenge!

Dit kun je onderweg verwachten

De bekendste plaats op dit eiland, voor toeristen in ieder geval, is Ouddorp. Daar begint deze route ook. Bij de kust, door de duinen, ligt een breed fietspad. Hier ga je meteen merken wat voor wind er staat vandaag, zowel qua kracht als qua windrichting. De eerste helft van de route gaat voornamelijk in Zuidoosten richting. De Brouwersdam laten we rechts liggen en we vertrekken onder Ouddorp langs. Ondanks dat we vlak langs Goedereede en Stellendam rijden, is Herkingen (aan het Grevelingenmeer) pas het eerste dorpje waar we doorheen komen. Wellicht een goed moment om even te genieten van de kustlijn, te drinken, bij de jachthaven te kijken en iets te eten? We zijn bijna op de helft en het is gebeurt met de dorpjes. Na Herkingen volgen we nog een klein stukje het water, daarna buigen we richting het noorden af. Langs Nieuwe-Tonge en Sommelsdijk snijden we het eiland met de fiets door midden. Het Zuider-Diep steken we over met het meest pittoreske bruggetje van de dag. Daarna is het stoempen bij westenwind richting Stellendam. Na Stellendam kruizen we de verbindingsweg richting Voorne-Putten en zien we na het dorpje Havenhoofd de duinen alweer opdoemen. Boven Goedereede en Ouddorp langs rijden we terug naar het beginpunt van deze route. 


Je startlocatie

De start van de .gpx is Landal Beachresort Ouddorp. Hier zijn veel parkeergelegenheden in de buurt van het strand. Andere mooie startpunten: Brouwersdam, Herkingen, Stellendam.

Grote groepen en hardrijders

Zoals hierboven gemeld, op mooie dagen is het hier erg druk. Route verificatie in de herfstvakantie gedaan, mid oktober, en er was bijna geen andere fietser te bekennen. Kies het juiste moment. Weinig oponthoud. In dorpjes wel even genieten van hoe mooi het hier is.

Informatie over drukte

Een deel van de route gaat over de kustroute, een langeafstandfietsroute. Daarnaast lopen er een aantal fietspaden van dorpjes naar de kust. Zowel het eiland Goeree Overvlakee als mede deze fietspaden worden op de warme / zonnige dagen overspoeld met toeristen. Tijdens het maken van de route is hier rekening mee gehouden. Echter zijn er paden die niet anders te kiezen zijn. Drukte waarschuwing voor mooie dagen op ongeveer 20% van de route.


 • Na 21km de Maanzeesegordijk ligt iets verstopt achter de dijk, hier even opletten op de navigatie

 • 35-40km langs, door en na Herkingen smallere fietspaden. Let op drukte, en, als je gelukt hebt, op de Flamingo’s

 • Na 44km een rotonde over de N215

 • Na 49km smalle fietsbrug

 • Na 55km Stellendam, let op ander verkeer

 • Na 57km een rotonde, driekwart

 • Vanaf 60km weer kans op drukte op de weg op mooie dagen

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.