De Hoek van Holland

Dwars door het Westland

  • icon-locationZuid-Holland
  • icon-distance61 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: > 75% van route
Fiets deze route

Vanuit de ruimte zou je het licht van het Westland moeten kunnen zien, althans dat denk je als je hier ’s avonds doorheen rijdt. Toch raden wij je aan om deze tocht overdag te doen, want wat is er veel te zien en te ontdekken. Afhankelijk van de wind kun je nog kiezen om hem tegen de klok in of met de klok mee te rijden. Deze route gaat eerst langs de kust. 

Wil je deze andersom rijden? Klik dan hier!

Dit kun je onderweg verwachten 

De route begint in Den Haag aan de Scheveningseweg. We maken een rondje naar het noorden om via de kustlijn Scheveningen te passeren. Na Scheveningen en Duindorp is het via Kijkduin en Monster naar Hoek van Holland. Dit deel van de route is glooiend en, zoals de hele route, is er veel fietspad en dus kans op drukte. Op de hoek (van Holland) volgen we de Nieuwe Waterweg landinwaarts tot aan de Oranjehaven en zetten dan weer koers naar het noorden. Door het Westland slingeren we langs Naaldwijk, Honselersdijk en Poeldijk weer richting Den Haag. Via Loosduinen rijden we parallel aan onze heenweg langs de duinen weer richting het startpunt.

Je startlocatie 

De route start ter hoogte van de Scheveningseweg in Den Haag. De route komt langs een aantal plaatsen waar je gewoon kunt starten, zoals Hoek van Holland, Kijkduin, Monster, Naaldwijk of Poeldijk. Je kunt ook een stukje naar de route toe rijden vanuit ’s Gravenzande, Kwintsheul, De Lier of bijvoorbeeld Maasdijk. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.