Dwars door het Westland

De Hoek van Holland

  • icon-locationZuid-Holland
  • icon-distance62 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: > 75% van route
Fiets deze route

Vanuit de ruimte zou je het licht van het Westland moeten kunnen zien, althans dat denk je als je hier ’s avonds doorheen rijdt. Toch raden wij je aan om deze tocht overdag te doen, want wat is er veel te zien en te ontdekken. Afhankelijk van de wind kun je nog kiezen om hem tegen de klok in of met de klok mee te rijden. Deze route gaat eerst door het Westland en dan via de duinen weer naar het noorden.

Wil je deze route andersom rijden? Klik dan hier!

Dit kun je onderweg verwachten 

De route begint in Den Haag aan de Scheveningseweg. We zetten direct koers naar het zuiden. Via Poeldijk, langs Honselersdijk en Naaldwijk slingeren we in de richting van de Nieuwe Waterweg. Bij de Oranjehaven volgen we deze naar de Hoek. De Hoek van Holland. Vanuit dit punt draaien we naar het noorden en gaan we via een glooiende weg op weg naar Scheveningen. We rijden langs Monster, en Kijkduin. Bij Duindorp ben je alweer in de gemeente Den Haag, maar we maken nog even een lusje via Scheveningen bovenlangs terug naar Den Haag, naar het startpunt.

Je startlocatie

De route start ter hoogte van de Scheveningseweg in Den Haag. De route komt langs een aantal plaatsen waar je gewoon kunt starten, zoals Hoek van Holland, Kijkduin, Monster, Naaldwijk of Poeldijk. Je kunt ook een stukje naar de route toe rijden vanuit ’s Gravenzande, Kwintsheul, De Lier of bijvoorbeeld Maasdijk. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.