Krom(me) over het stuur Mijdrecht

Nederland is een waterland

  • icon-locationZuid-Holland, Noord-Holland
  • icon-distance71 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Het gebied rondom Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel, ten noorden van de Vinkeveense Plassen is een en al water. Op een heerlijke zomerdag zou je deze ronde kunnen combineren met een verfrissende duik. De wegen kronkelen zich door dit waterland heen, gevormd door de rivieren. Het is een populair gebied. En je snapt waarom!


Dit kun je onderweg verwachten

De route begint aan de zuidkant – binnen de ring – van Amsterdam. Vliegensvlug langs Schiphol (grapje), volgen we de Aalsmeerbaan naar het zuiden. Langs Aalsmeer, Rijsenhout en Leimuiden komen we aan de zuidkant van de ronde. We zetten daarna koers richting Uithoorn waar we de Kromme Mijdrecht aan beide kanten bekijken. Daarna slingeren we langs de Oude Waver, de Waver, en de Bullewijk (ken je wellicht van de ronde Hoep) richting de Amstel. We zijn bijna weer in Amsterdam. Eindsprintje?

Je startlocatie

De startlocatie is gekozen binnen de Ring van Amsterdam. Ook andere plaatsen zijn geschikt om te starten, zoals Aalsmeer of Uithoorn. Let wel op dat je misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet laten inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.