Langs de zuidgrens van Noord-Holland

Rondom Hoofddorp

  • icon-locationNoord-Holland
  • icon-distance68 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Met deze route ontdek je dat het zuidelijkste puntje van Noord-Holland best ver Zuid-Holland in loopt. Precies over de provinciegrens rijden we een ronde waarbij je kans hebt om op snelheid te trainen. Relatief weinig fietspaden en bochten, wel brede wegen en op de terugweg een zuidwester in de rug?

Dit kun je onderweg verwachten

We starten nog net binnen de ring van Amsterdam, zoals ze het graag hebben daar. We rijden richting Schiphol en beginnen dan onze ronde tegen de klok in, langs Badhoevedorp richting Haarlem. Vanaf Haarlem zetten we koers naar het zuiden. We komen bekende namen tegen, zoals Heemstede, Hillegom en Lisse. Geen tijd om af te stappen, geen probleem, we rijden langs deze steden. De noordkant van de Kagerplassen is de provinciegrens. Hier buigen we een klein stukje oostwaarts om daarna weer richting Amsterdam te fietsen. Langs de Westeinder Plassen gaan we voor een geslaagde landing op de Aalsmeer baan.

Je startlocatie

Net binnen de Ring, vlakbij het Amsterdamse Bos ligt het startpunt van de navigatie. Je kunt ook op andere plaatsen prima inhaken op de route, zoals Haarlem, Lisse, of Aalsmeer. Het kleine slingertje Amsterdam in raden we af, rij ook de noorder lus gewoon aan elkaar. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.