Woerdens Verlaat mij niet

In Mijdrechtelijn terug naar Amsterdam

  • icon-locationZuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht
  • icon-distance72 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Een populair gebied om zowel vanuit Amsterdam als vanuit de richting Utrecht door heen te fietsen. En je kunt niemand ongelijk geven. Het is prachtig om in dit gebied te fietsen en je kunt het zelf zo uitdagend maken als je wilt Deze route geeft je de kans om, als je wilt, je tijdrijd kwaliteiten te verbeteren door de lange rechte wegen op de terugweg. Maar denk niet dat het zomaar saai is onderweg. Er is voldoende te zien.

Dit kun je onderweg verwachten 

De route begint langs de Amstel en gaat zuidwaarts richting een splitsing. Na vijf kilometer splits de route zich en houden we rechts aan, deze route rijden we tegen de klok in. We volgen de oever van de Amstel tot we bij Amstelhoek aankomen. Daar steken we over en volgen we de Kromme Mijdrecht richting het Woerdens Verlaat. Via Zegveld en Woerden draaien we richting het noorden. We koersen eerst langs Kamerik en Wilnis alvorens we pas bij de Waverhoek ons stuur lijken nodig te hebben voor de bochtjes. Via de Waver en Bullewijk komen we weer in de buurt van de Amstel. Bij Oudekerk a/d Amstel komen we weer op de vijf kilometer die we ook op de heen weg hebben gehad.

Je startlocatie 

De route start ter hoogte van het Amstelpark aan de Amstel in Amsterdam. De route komt langs een aantal plaatsen waar je gewoon kunt starten, zoals Woerden, Uithoorn, Kamerik, Wilnis of Oudekerk a/d Amstel. Je kunt ook een stukje naar de route toe rijden vanuit Vinkeveen, Mijdrecht, Abcoude of bijvoorbeeld Weesp. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.