Tocht door Laag Holland

Kan het nog Nederlandser?

  • icon-locationNoord-Holland
  • icon-distance66 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Een prachtige tocht door en rondom het bijzondere Noord-Hollandse natuurgebied en de ‘dorrepen’ in Laag Holland. Op deze route rij je twee keer het stuk langs de wateren Dorre Ilp, Purmerringvaart en de Overleek. Heen en weer! Kun jij je eigen record verbreken tijdens één route? 

Dit kun je onderweg verwachten

Deels door natuurgebied Waterland (grappige bijnaam: de achtertuin van Amsterdam) kun je veel slootjes verwachten waar op zonnige dagen hele volksstammen met hun 4-takt over het water pruttelen. Ook de wegen zullen dan gevuld zijn met plezierfietsers en hardlopers. Als van oorsprong rijk gebied in Noord-Holland (door de gunstige ligging aan het water) trekken de statige landhuizen veel bekijks voor de toerist in eigen land. De route bestaat voor minder dan een kwart uit fietspad, wat ‘m verleidelijk maakt voor hardrijden, maar pas wel op voor plotselinge bochten en kroosslootjes die verdacht veel op gras lijken. Je zal niet de eerste zijn die hier tijdens een racefietsrondje een triatlon begint ;)


Je startlocatie

Deze ronde beginnen wij het liefst bij het Oosterpark of bij de P+R Zeeburg. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.