Rondje Maeslantkering

Klaar voor de start?

  • icon-locationZuid-Holland
  • icon-distance80 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: > 75% van route
Fiets deze route

Maasland op haar mooist bekijk je vanaf de fiets, als je er een goeie drie uur voor uittrekt. Dit is een route waar hardrijders en tijdritstrijders heel gelukkig van worden: je kunt er de benen onder je lijf vandaan fietsen én ook met een groep op pad. Geweldige trainingsbasis dus! Dat dacht CS010, die deze route heeft samengesteld, ook. Wedden dat je moe, voldaan en met een grote grijns eindigt?

Dit kun je onderweg verwachten

Je start bij het Kralingse bos en ruilt al snel het groene uitzicht in voor het Zuid-Hollandse stedelijke gebied. Langs Rotterdam/The Hague Airport rij je langs recreatiegebied Broekpolder richting de Maasdijk. Daar kun je lekker tegen de wind in (of mee) trappen – helemaal omdat je een kleine 10 kilometer langs de 15e-eeuwse Scheur gaat. Wie weet hoe de wind daar staat! Via Maasdijk en de Maaslandse Dam begeef je je weer richting het noordoosten waar je dwars door het Abtswoudse Bos en langs de Ackerdijske Plassen nog wat groenzicht mee kunt pakken. Wat fijn is aan deze route is dat-ie, ondanks de grote hoeveelheid fietspad (ruim 75% van je route), wél geschikt is voor hardrijders. 


Kleine aanpassing

Door werkzaamheden tussen Vlaardingen en Maasluis is de route daar iets verlegd. Je gaat nu meer door het natuurgebied in plaats van langs de snelweg. Betekent minder last van alle werkzaamheden, maar wel een weg die minder geschikt is om heel hard te rijden!


Je startlocatie

Deze ronde start bij Italiaans restaurant Fratelli (of iets verder bij Metrostation Voorschoterlaan). Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Dan hebben we een dikke tip voor je: Man met de Bril Koffie. Daar kun je beginnen met je route of eindigen met een goeie bak pleur. Hebben jij én je fiets een kickstart nodig, ga dan naar COPPI. Deze ontbijtbar/lunchroom is ook nog ‘ns fietsenmaker. Handig toch!

Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst, ook als je een ander startpunt pakt. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert. 

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.