Zeeuwse Pracht

Ga de uitdaging aan

  • icon-locationZeeland
  • icon-distance103 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Zet je schrap voor deze rauwe, Zeeuwse route waarbij je de kustlijnen volgt, de Oosterscheldekering overwint en je je longen vol kan pompen met de zilte lucht. Hou op sommige stukken je stuur goed vast, voor je als een vlieger van de dijk afwaait! 


Dit kun je onderweg verwachten

Na het verlaten van Zierikzee en je eerste stuk rechttoe rechtaan door de polders van Schouwen-Duiveland, krijg je de 5-kilometer lange Zeelandbrug voor de kiezen. In drie woord: lang, smal, wind. Hou je taai! Eenmaal op Noord-Beveland steek je het water over via de 1e Deltaweg. Daar is ‘t ook goed wind vangen! Vervolgens volg je zo’n 25 kilometer lang de Katseveerweg langs het Veersemeer, een kunstmatig brakwatermeer met onbewoonde eilandjes. Het Kanaal door Walcheren steek je over bij Sluizencomplex Veere - let hier even op het verkeer - om daarna door de havenstad zelf te rijden. Op de Kapellestraat en de Kaai bestaat de weg niet uit asfalt zoals de rest van je route, maar uit straatstenen. Polder en dorpen (Serooskerke en Grijpskerke) wisselen zich af, waar je soms iets meer verkeer tegenkomt. Vervolgens brengt de route je naar de niet te missen duinen bij Zeeduin en Overduin. Over de Noorddijk en de Veersegatdam ligt het fietspad los van de weg, dus pas op ander fietsverkeer. Na een fijn stuk redelijk uit de wind te hebben gefietst, is het tijd voor een andere uitdaging: de Oosterscheldekering. 9 kilometer lang trappen in de wind, je kan het! Op het vasteland bij Westenschouwen is er veel moois te zien: je komt langs Burghsluis en de Plompe Toren - een overblijfsel van het dorpje Koudekerke dat in de Middeleeuwen de strijd van het water verloor -  Nationaal park Schelphoek. De laatste kilometers door de polder kun je lekker uitfietsen voor je bij de finish komt. 

Zeeland is er veel oog voor de veiligheid van fietsers, dus verwacht veel fietspad (50-75% van je route) waar je ook andere fietsers kunt tegenkomen. Met zo’n 4 man kun je deze route goed fietsen, maar voor de échte hardrijders is deze niet weggelegd.


Je startlocatie

Deze route starten wij op de Lange Blokweg, vlakbij de atletiekvereniging. Hier kun je ook je auto kwijt. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert. 

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.