Om het Veerse Meer

Van het Oostgat tot de Galgeplaat

  • icon-locationZeeland
  • icon-distance90 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Een route in Zeeland is niet alleen voor de stoere jongens en meiden die van stoempen houden (heel hard tegen de wind in trappen op een te groot verzet). Fietsen in Zeeland is genieten voor degene die houdt van vergezichten, water en ja, toch ook een beetje wind.

Dit kun je onderweg verwachten

We beginnen in Vlissingen, ter hoogte van het station en vertrekken naar het noorden, naar Middelburg. We rijden het eerste stuk langs het Kanaal door Walcheren, voor het geval je geen genoeg kan krijgen vandaag van het water. We rijden tegen de klok in en gaan na Middelburg richting het oosten. Via Arnemuiden rijden we het Veerse Meer tegemoet. We rijden eerst over de zuid-oever, steken over en rijden naar het westen over de noordoever. In Noord-Beveland doen we dorpen als Kortenge, Wisserkerke en Geersdijk aan. Terug het Veerse Meer over komen we Walcheren binnen bij Fort den Haak. We steken Walcheren dwars over (via Grijpskerke) naar Zoutelande. Daar maken we even een slinger om de Westkapelsche Kreek. Na de tweede keer Zoutelanden rijden we zoveel mogelijk langs de kustlijn terug naar het station van Vlissingen.


Je startlocatie

De route start bij het station in Vlissingen. De route kun je echter ook vanuit andere punten opstarten. Bijvoorbeeld langs de route in Middelburg, Grijpskerke of Westkapelle. Je kunt ook naar de route toerijden vanuit Koudekerke, Wolphaartsdijk of Sint Laurens. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.