Waar de Rijn ons land binnenkomt?

Tocht over historische gronden

  • icon-locationGelderland, Duitsland
  • icon-distance97 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

In Gelderland kan je via overwegend fietspaden flinke kilometers maken. In tegenstelling tot de meeste routes maak je gebruik van een pontje, in Doornenburg, om de route voort te kunnen zetten. Daarnaast kan je onze Duitse buren gedag zeggen in het plaatsje Elten.

Dit kun je onderweg verwachten

Vanuit Lent vertrekken we via Bemmel en Haalderen in een Oostelijke richting. In het dorpje Doornenburg pakken we het pontje om het Pannerdensch Kanaal over te komen. Kleine tip, vergeet geen kleingeld mee te nemen, anders mag je niet over varen. Via meerdere dijken rijden we langs de Aerdtse Wacht Camping. Eenmaal Lobith gepasseerd, rijden we via Elten een klein stukje door Duitsland. In het Bergherbos kan je een korte stop maken om van de omgeving te genieten. Via Zeddam en Wehl zetten we de route verder voort in een Westelijke richting. We rijden vanaf daar overwegend op fietspaden met een open landschap. In het laatste kwart komen we via Westervoort en Huissen uit op het eindpunt in Lent.

Je startlocatie

De route start vanuit Lent bij Nijmegen. Uiteraard is het ook vanuit elk ander punt in de buurt van Lent op te pakken. De route kun je ook vanuit punten opstarten, zoals Bemmel of Haalderen en elke andere plek in de buurt van de route. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.