Kilometers van het Oosten

De Achterhoek en Twente verbonden

  • icon-locationOverijssel, Gelderland
  • icon-distance83 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Op de grens van Gelderland en Overijssel kennen ze het verschil tussen De Achterhoek en Twente echt wel. De rest van Nederland lijkt daar af en toe wat meer moeite mee te hebben! Beide gebieden hebben zoveel moois te bieden. Met deze route ontdek je waarom.

Dit kun je onderweg verwachten

We rijden eerst richting het zuiden vanuit Eibergen. Gaan we Duitsland in of net niet? Het wordt Zwillbroek en niet Zwillbrock, we blijven net in ons land. We hebben daarmee het meest zuidelijke punt van de route al gehad. Hierna zetten we koerst richting het noorden. We slingeren door de Achterhoek tot we de grens met Overijssel passeren. Vlak voor Markelo kom je de grootste klim van de dag tegen. Markelo is een leuk plaatsje ook om even iets te drinken. Iets verderop ligt Diepenheim. Vanaf daar volgen we een beetje de grens tussen Twente en de Achterhoek tot we weer in de buurt van Rekken en Eibergen zijn.

Je startlocatie

De route start aan de Ramsbeek tussen Rekken en Eibergen (camping). De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Markelo, Eibergen, Borculo, Neede of Diepenheim. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.