Vinkeveense Plassen

Banjeren door de polder

  • icon-locationNoord-Holland
  • icon-distance54 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

“Helemaal naar Vinkeveen…” Dit keer niet in een rijtuigie, maar op de racefiets! Even 50 kilometer banjeren door de polder en je heil zoeken (en zeker vinden) in Vinkeveen. Vooral in de vroege ochtend, als de wegen nog van jou zijn, is deze route langs het water extra mooi. 

Dit kun je onderweg verwachten

Naast een polderlandschap kom je rondom de Vinkeveense Plassen ook bosgebied tegen. Iets minder wind vangen, na al die kilometers vlak! Het grootste deel van de route bestaat uit wegdek, minder dan een kwart uit fietspad. De wegen rondom de Vinkeveens Plassen zijn niet allemaal even breed, dus preventief ritsen is slim op drukke dagen. Ritsen? Ja, deze route is geschikt voor groepen!


Je startlocatie

Deze ronde beginnen wij het liefst bij het Oosterpark of bij de P+R Zeeburg. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.