Rondje Waterland

De achtertuin van Amsterdam

  • icon-locationNoord-Holland
  • icon-distance67 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Een prachtige tocht door en rondom het bijzondere Noord-Hollandse natuurgebied van laag Holland. Fiets door de ‘achtertuin van Amsterdam’ in het mozaïek van eilandjes, veenweide, trilveen en honderden slootjes. Vooral fijn als je behoefte hebt aan weinig mensen om je heen, het geluid van watervogels en de wind die langs je oren suist. Lekker tot rust komen, en dat in de Randstad! 

Dit kun je onderweg verwachten

Met stipt op één: veel water. Niet zo gek in een gebied dat Waterland heet, toch? Nu we het daar toch over hebben: je steekt ook het water over met de pont. Voor de een rustmoment, voor de ander een onwelkome onderbreking. Kijk dus of dit wel past bij jouw training! Hardrijden is niet zo’n goed plan op deze route, want je krijgt zo’n 25-50% fietspad voor je kiezen waar ook andere weggebruikers op zitten. Je kunt iedereen wel goed aan zien komen met een vlakke en open omgeving. Onderweg kom je naast veel natuur ook menselijk moois tegen. Waterland was vroeger niet alleen een boerendorp, maar ook een belangrijke spot voor zeelui. Dus: rijkdom die in de architectuur werd tentoongesteld. Foto!


Je startlocatie

Deze ronde beginnen wij het liefst bij het Oosterpark of bij de P+R Zeeburg. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.