Van Mokum tot Marken

Bucketlist-route

  • icon-locationNoord-Holland
  • icon-distance48 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Deze route scoort op natuur, is een tijdrittopper en natuurlijk heel origineel. Want zeg nou zelf: ben je ooit op Marken geweest? Wij zeggen: windjack aan (ga je nodig hebben) en als de wiedeweerga die Zeedijk op!

Dit kun je onderweg verwachten

Op je navigatie lijkt het soms wel alsof je dóór het water rijdt. Maar gelukkig hebben we onze routes getest – je gaat echt over de weg. Om precies te zijn: 75% van de tijd. De andere 25% ga je over het fietspad. Vanuit de Indische buurt in Amsterdam maak je via Zeeburg je weg richting Ransdorp en het Kinselmeer. Flink wat polder voor je kiezen ga je krijgen, en een prachtig uitzicht over het IJmeer. Eenmaal op Marken ben je verwonderd over de tijd die heeft stilgestaan (maar kun je wel waarderen dat ze daar nog klompen maken) om vervolgens met volle gas aan de terugweg te beginnen. Dit keer over de Poppendammergauw – deze weg is verhard, maar redelijk smal. De rest van de weg is bekend terrein terug naar het Oosterpark!  


Je startlocatie

Deze route start bij het Oosterpark of bij P+R Zeeburg. Wil je liever ergens anders beginnen? Jouw feestje! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst, ook als je een ander startpunt pakt. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.