Tour de Texel

Hut waait dat't rôôkt

  • icon-locationNoord-Holland
  • icon-distance53 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Een route over het eiland Texel. Dat is vragen om schelpenpaadjes, drukte in de zomer en hele harde wind. En toch is het zeker het aanraden waard. Deze route moet je gedaan hebben! Rustig aan, en genieten maar!

Dit kun je onderweg verwachten

Wat je kunt verwachten? Wind. Zand. Vuurtorens. Schelpenpaadjes. Andere mensen op de fiets. Deze route over het eiland geeft je echt het eilandgevoel. Je snapt ook veel beter waar de Tesselaars het over hebben als ze vol trots over hun eiland praten. Zelfs de wind voelt hier anders dan op het vaste land. Of verbeelden wij ons dat maar?

Je startlocatie

Het zuidelijke puntje van het plaatsje Den Burg hebben we als startpunt uitgekozen. Je kunt ook op elk ander willekeurig punt op de route beginnen, er zijn genoeg vakantieadresje waar je kunt beginnen. Let er wel op dat je navigatie wellicht even opnieuw opgestart moet worden als het originele startpunt voorbij bent.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.