Geverifieerde route ?

Tanken op de Tankenberg

Oh oh Ootmarsum wat ben je mooi

  • icon-locationOverijssel
  • icon-distance55 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Een route vanuit het Ootmarsumse betekent in de regel genieten van de omgeving. De Tankenberg is letterlijk en misschien ook wel figuurlijk het hoogtepunt van deze koers. Met een beetje geluk, kom je Fleur nog tegen op een van haar trainingsrondjes!

Dit kun je onderweg verwachten 

Heuveltje af Ootmarsums uit, brengt deze route je eerst naar het plaatsje Tilligte. Vanuit daar splits de route zich en rijden we tegen de klok in. We rijden richting Denekamp over de schitterende Schiphorstdijk en passeren de Dinkel op een toeristisch punt. Het kan hier drukker zijn met verkeer, vooral fietsers. Maar we geven ze geen ongelijk, wat is het hier mooi. In Dennekamp rijden we door de Hennie Kuipertunnel en maken we een lusje door het landschap richting Rossum. Na Rossum voel je het wegdek al valsplat omhoog lopen! Na de oversteek van de N342 (let op!) begin je aan de Tankenberg. Het wordt genieten, of boven op als je stilstaat of tijdens de afdaling. Na de Tankenberg zetten we koers naar het noorden om met een grote boog om Denekamp weer terug te rijden in de richting van Tilligte. De laatste kilometers naar Ootmarsum zijn weer de bekende kilometers vanuit de start…alleen nu heuveltje op!

Je startlocatie

De route start in Ootmarsum. De route kun je ook vanuit andere punten opstarten, zoals Tilligte, Denekamp, Beuningen of iets verder bij de route vandaan, zoals Weerselo, Oldenzaal of De Lutte. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Voor groepen en hardrijders

De route is geschikt voor groepen en mensen die tempo willen maken. We steken een paar keer een N-weg over (zie hiernaast) en komen in dit mooie gebied ook veel andere fietsers tegen. Houd rekening met elkaar!

Veiligheidsinformatie

  • Na 10km oversteek bij de N342
  • Na 20km oversteek in Rossum
  • Tussen kilometer 21 en 30 passeer je 4x een N-weg. Dit ligt erin om de route te optimaliseren, maar je hebt nergens voorrang. 
  • Na 43km passeer je de N-weg bij Noord-Deurningen
  • Na 50km passeer je de N-weg in Tilligte

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.