Geverifieerde route ?

In het spoor van de Regge

Geschikt voor elke training

  • icon-locationOverijssel
  • icon-distance50 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Vandaag is een mooie dag. Je haalt je fiets te voorschijn, eet nog snel een broodje en je bent klaar om te gaan. Voeten op die pedalen en voor je het weet gaat het jasje uit. Deze route is namelijk genieten. Voor ieder type racefietser is veel moois te ontdekken. Ge maakt door de lokale fietsers!

Dit kan je onderweg verwachten

Vanaf de start zetten we koers naar Luttenberg. Op weg daarnaar toe heb je een paar kilometer om je warm te fietsen voor een pittige klimmetje in twee delen op richting Luttenberg. Vergeet niet om van het prachtige uitzicht te genieten! Voor de liefhebbers kun je hier meteen een jasje uitdoen na de klim! 

Na de Luttenberg gaan we in de richting van een verstopt klimmetje ten noorden van Hellendoorn aan de Sanatoriumlaan. Het klimmetje gaat langer door dan je verwacht, dus rijdt deze opsouplesse op! Het is namelijk nog niet afgelopen met de klim kilometers. 

Ongeveer halverwege draai je de flanken van de Lemelerberg op. Het is geen Mont Ventoux, maar wel de langste klim van de rit. De getrainde fietser kan hier met het grote mes omhoog, maar we raden het koffiemolentje aan! Bovenop de Lemeleberg kun je heerlijk even een ijsje eten of een kopje koffie doen. Na de afdaling gaan we richting het noorden om net na Giethem terug te draaien naar het zuiden. Hier rijden we even over een smal fietspad naast een N weg om zo te komen op de prachtige brede rustige wegen. 

Voor de liefhebber: we rijden langs het kasteel van Eerde, eentje die niet zou misstaan in het routeboek van de Tour de France. De 15 kilometer die volgen richting Hellendoorn zijn schitterend. Maar je kunt ook krom over het stuur zitten en tempo maken. In Hellendoorn maken we ons op voor een finish bergop, nog een keer het snot voor ogen rijden! En beloon je zelf met een mooie afdaling richting het park.


Je startlocatie

Wij starten deze route in Hellendoorn - Landal.  Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Groepen / hardrijders

  • Veel brede wegen, maar ook een paar wegen langs N-wegen die smaller zijn. 

  • Het is een populaire omgeving voor vakantiegangers / dagjes mensen. Op een mooie dag kan het druk zijn op de route.

Veiligheidspunten

  • Na 6km is er een afdaling van de Bergweg richting de Butzelaarstraat. Daar heeft rechtsvoorrang. Je slaat linksaf een klim op. Houd rekening met rechts.

  • Na 47km steek je de N347 over. Hierbij heb je geen voorrang.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.