Geverifieerde route ?

Deventer Koekroute

Fiets met de IJssel mee

 • icon-locationOverijssel, Gelderland
 • icon-distance39 km
 • icon-altitudeVlak
 • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Vanuit Gelderland even op bezoek in Overijssel. Deze route volgt vanaf Zutphen de IJssel naar het noorden en brengt je in Deventer. Met de meeste kans op Noord of Noordwestenwind in Nederland kun je lekker warm worden op het eerste stuk. 

Dit kun je onderweg verwachten

Een iets korte training waarin je verschillende vaartspelletjes kan doen. De wegen zijn over het algemeen breed en veilig. In Deventer wel even de rem er op. Het stuk waarbij je de IJssel oversteekt is wel even draaien en keren waarbij je het andere verkeer zeker goed in de gaten moet houden. Het is misschien wat te kort, maar bij mooi weer zouden wij zeker even stoppen langs de IJssel om aan de waterkant te genieten. 


Je startlocatie

Deze route starten wij op het Deventerachterpad, vlakbij het sportcomplex (zo begin je gelijk in sportieve sferen!). Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Veiligheidspunten

Op de route zijn een aantal punten waar we je vooraf voor willen waarschuwen. Naast de normale verkeersregels natuurlijk!

 • Na de brug over het Twentekanaal (eerste km) is er een scherpe bocht en een tunneltje als onderdoorgang. 
 • Na 15km wil de navigatie nog wel eens verspringen naar een wandelpad langs de IJssel. Het is hier de bedoeling dat je de Zutphenselaan pakt.
 • Om de IJsselbrug op te komen, moet je een beetje een slinger maken, ook de IJsselbrug af gaat over een pad dat met slecht weer glad kan liggen.
 • Na ongeveer 29km en 31km twee keer een rotonde met oversteek langs de N345. Goed in de remmen, er wordt hard gereden hier.
 • Met 31km ook een oversteek over de N345, je hebt hier geen voorrang!
 • Met 35km ook een oversteek over diezelfde N345, je hebt hier geen voorrang!
 • Vanaf 36km rijd je door Zutphen, uiteraard met ander verkeer. Let een beetje op elkaar!

Voor groepen en hardrijders

Deze route is op de minder mooi weerdagen heel rustig en zeker geschikt om door te rijden of met grotere groepen. Er zitten in deze relatief korte route echter wel twee stukken door een grote stad. Dit is niet ideaal voor een tempo rijder of met een grote groep met haast.. Maar ben je met een groep en lekker relaxed aan het fietsen, dan is dit zeker geschikt. 

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.