Slingerend langs de waterkant

De heks met de korte benen

  • icon-locationNoord-Holland, Utrecht
  • icon-distance60 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Om nu te zeggen dat deze route het Venetië van Nederland is…daar doen we Giethoorn mee te kort. Een route die eigenlijk altijd wel gefietst kan worden. Het landschap is open en waterrijk. Op een warme zomerdag zou je zomaar even kunnen voetenbaden!

Dit kun je onderweg verwachten

Van die routes uit Amsterdam langs de Amstel zijn er meer. Deze gaat direct langs de Amstel langs Nes aan de Amstel, Nessersluis en Amstelhoek. Bij Vrouwenakker maken we een lusje en rijden we richting de Kromme-Mijdrecht. Die volgen wel, steken we over en rijden terug richting Amstelhoek alvorens we koers zetten naar de Vinkeveense Plassen. Via Abcoude en Oudekerk aan de Amstel slingeren we weer noordwaarts terug naar Amsterdam!

Je startlocatie

De route start in aan de zuidkant van Amsterdam. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Amstelveen, Uithoorn, Mijdrecht of Abcoude. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.