Rondje Zuid-West Utrecht

Meander met de Lek mee

  • icon-locationUtrecht
  • icon-distance57 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Dit is een heerlijk overzichtelijke route in het zuidwesten van de provincie Utrecht. Hier vind je geweldige wegen waar je bandjes (en jij) blij van worden. De tweeënhalf uur op je zadel zijn van jou. En als je zo midden in de polders fietst, en even niets anders hoort dan de fluitende wind, zal je niet geloven dat je zo centraal in Nederland bent. Waar wacht je nog op?

Dit kun je onderweg verwachten 

Je start bij de Prins Clausbrug, waar het druk kan zijn op de weg. Wacht je op je fietsgroep (yes, deze route kan met maximaal 4 man prima!), zorg dan dat je goed aan de kant staat. De route begint met een stukje door Oudenrijn, waarna je al gauw door de polder van de Middelwetering en de IJlandsche Wetering trapt. Hier kun je wel wat vaart maken, maar hardrijden is niet aan te raden. Zo wissel je polder af met Utrechtse steden als Montfoort, Linschoten en Oudewater. Een mooi stukje fietsen is het ook nabij Willeskop, een natuurontwikkelingsgebied waar elke vogel geteld wordt. Vanaf Lopik wordt het weer wat drukker in de omgeving, als je langs de Lek Nieuwegein in rijdt. Je laatste kilometers kun je rustig uitfietsen tot je weer bij de brug bent aangekomen!


Je startlocatie 

Deze route start en eindigt bij de Prins Clausbrug in Utrecht. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.