Ridderroute Utrechtse Heuvelrug

Op je stalen ros

  • icon-locationUtrecht
  • icon-distance45 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Da’s nog eens leuk: terug in de tijd terwijl je rijdt! Deze route van 45 kilometer brengt je langs een handjevol historische plekken. Welke ridders hebben daar gevochten, wie heeft daar gewoond? Je startpunt bij Fort Lunet I is niet voor niets… Ook kom je langs Fort bij Vechten, Kasteel Sterkenburg, Fort Rijnauwen en Slot Zeist. Tijd om cultuur én zuurstof te snuiven.

Dit kun je onderweg verwachten 

Je begint in een minder druk gedeelte van Utrecht, dus dat is fijn! Wees wel voorzichtig, want musea op de route geven soms toeristische drukte in vakanties en weekenden. Dan is preventief ritsen een goed idee. Ritsen? Jazeker – je kunt deze route goed rijden met een groep van 4! Ook gaat een groot deel van je tocht door rustige gedeeltes van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, wat betekent dat hardrijden ook mogelijk is. Als je na zo’n 20 kilometer Doorn binnenrijdt, hou je dan voor een paar kilometer in: de weg i s er niet zo breed en er is veel verkeer. Eenmaal uit Doorn is het even hard werken met een paar klimmetjes op de Zonheuvel. De route vervolgt zich in een prachtige bosrijke omgeving waar je het grootste deel van de tijd een fietspad tot je beschikking hebt (tussen 50 en 75% van je route). De laatste kilometers kun je rustig uitfietsen op weg naar Fort Lunet I.


Je startlocatie 

Deze route start en eindigt bij Fort Lunet I aan de Koningsweg in Utrecht. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken.

Met De Meernbrug als startpunt kom je op kilometer 80 bij Veerdienst Schoonhoven aan, waar je met het pontje de Lek oversteekt. Dit kost €1,50 voor jou en je fiets, pinnen kan.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.