Rondom Lauwersmeer

Mooi-weer-route

  • icon-locationGroningen
  • icon-distance85 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Een vlakke tocht vanaf het noorden van Groningen stad rondom het Lauwersmeer. Kies een mooie dag uit voor deze route, want je zult merken, in Groningen waait het net iets harder dan in de rest van het land. De schapen en de vele weide en watervogels die je onderweg tegenkomt gaan onverstoord door terwijl jij het Nationaal Park vanuit Groningen binnenkomt. Langs het Nieuw Robbengat (niet vernoemd naar Arjen) draaien we westwaarts Friesland binnen alvorens we weer terug rijden naar het Noorderplantsoen in Groningen.

Dit kun je onderweg verwachten

De route is grotendeels vlak en open; hoe kan ‘t ook anders. Je kunt deze route dan ook fietsen met een groepje vanaf 4 man. Je kunt lekker trappen op de rechte stukken door de polder, en écht fanatiek hardrijden kan op deze route ook! Tussen de 25 en 50% van de route bestaat uit fietspad.


Je startlocatie

Deze route starten wij op de Friesestraatweg. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert. Suggesties voor andere startlocaties: Aduard, Zuidhorn, Anjum, Lauwersoog, Oldehove. 

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.