Geverifieerde route ?

Rondom Dronten

Ploegen in de polder

 • icon-locationFlevoland
 • icon-distance82 km
 • icon-altitudeVlak
 • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Flevoland zoals je Flevoland kent: ruim, open en vlak. Voor jou als racefietser betekent dit de ideale plek voor lekker trappen en vliegen met de wind in de rug (of afzien als je ‘m tegen je hebt). Zonder klimmetjes is dit een tijdrit-toppertje! Geniet van de regio Dronten terwijl je met hoge snelheid door Nederlands agrarische hart peddelt. Deze route is geschikt voor groepen (dus meer dan 4 man) en je kunt op de meeste stukken trainen op bijvoorbeeld waaiers. De stukken langs het water en over een aantal N-wegen bestaan uit fietspaden van normale breedte, maar deze zijn over het algemeen lekker rustig.

Dit kun je onderweg verwachten

Als je Elburg als startpunt neemt en noordelijk fietst, ga je langs het Drontermeer waar je verrast zult zijn van de bosrijke omgeving. In Flevoland? Jazeker! Al gauw maakt dit plaats voor een strak landschap met de welbekende landbouw. Een prachtig gedeelte gaat over de Ketelmeerdijk waar je op heldere dagen de strakke lijn tussen het land en de zee ziet. Daarna brengt de route je langs het dorpje Swifterbant voor je nodige benenstrek- en bidonvulpauze. De laatste loodjes kun je je benen uit je lijf trappen in de rechttoe rechtaan kilometers en je sluit af langs een mooi stukje Veluwemeer.


Je startlocatie

Deze route start in Elburg. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken.  

Groepen en hardrijders

Je kunt hier op vele stukken met een groep trainen op bijvoorbeeld waaiers. De stukken langs het water en langs een aantal N-wegen bestaan uit fietspaden van normale breedte. Deze zijn over het algemeen vrij tot zeer rustig.

Veiligheidsinformatie

 • Na 9km: gezien de werkzaamheden bij de Drontermeerdijk, gaan we hier een smal fietspad op (oktober 2020)
 • 14km: oversteek drukke weg. Langzame stoplichten.
 • 15km-17km: Een kasseienstrook (in NEDERLAND!). Fantastisch om even in het klein te ervaren hoe rijders er bij Parijs-Roubaix overheen gaan. Gelukkig wel Nederlandse kasseien en niet de grote Belgische. 2km volle bak!
 • 18km: vanaf hier 10km (met westenwind) tegen de wind in langs het water wattages leveren! Let op, dit fietspad ligt op een toeristische maar rustige fietsroute.
 • 44km: oversteek met stoplichten, na de oversteek tussen hekjes door voor een rustige weg. 
 • 47km: oversteek van een N-weg, lastig punt om op fietspad te komen. Fietspad heeft bij oversteekpunten kasseitjes liggen. 
 • 72km: vanaf hier kom je weer langs het water en dus op een iets meer toeristische route. Let op voor tegenliggers en vakantiegangers die zomaar oversteken. Op een rustige dag is het hier lekker doorknallen tot de finish.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.