Rondje Walcheren

Frisse neus? Check!

  • icon-locationZeeland
  • icon-distance66 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Dit is Walcheren zoals je het wilt zien! Oemoemenoe? Laat deze route jouw gids zijn voor een prachtige tocht op het schiereiland. Fiets langs het Veerse Meer, bewonder de vele kustdorpjes, waai uit in de duinen en finish met de zigzaggende weg langs de singel van de Zeeuwse hoofdstad.

 

Dit kun je onderweg verwachten

Je ogen uitkijken naar het prachtige oude Middelburg? Dat komt later wel. Eerst gaan we op pad, en wel via Nieuw Middelburg de polder in. De zilte zeewind zal je al gauw om de oren slaan als je langs de Veerse Meer komt even - voor de uitdaging - de Oost-westweg heen en weer fietst. Want: wind tegen op de heenweg betekent… vaak ook wind tegen op de terugweg ;) Terug op Walcheren fiets je een fijn stuk in het vlakke landschap en beboste duingebieden zoals de Overduin en de Randduin. Vaak ligt het fietspad los van de weg, dus je kunt te maken krijgen met ander fietsverkeer. Tussen een kwart en de helft van de route bestaat uit fietspad. Rij dus niet te hard! Over de Duinweg rij je Oostkapelle in. Wees alert voor iets meer verkeer in deze regio. Nadat je zowel recht door Oostkapelle en Domburg bent gereden, kun je uitwaaien aan de westkust van Walcheren. De Zeedijk is niet mis, maar gelukkig wisselt kust zich af met meer beschut duingebied. Voor je het weet ben je in Zoutelande (waar je soms over kasseien gaat) en dat betekent dat je op ⅔ zit. De route vervolgt zich langs natuurbos Nolle-Westduin en het Nollebos. Daarna kun je genieten van een prachtig uitzicht over het strand van Vlissingen en de Vissershaven. Let hier wel op eventuele drukte! Langs het Kanaal door Walcheren kom je bij Middelburg uit, waar je de zigzaggende singel volgt tot je uitkomt bij je finish.


Je startlocatie

Deze route starten wij op de pittoreske Veersesingel in Middelburg, niet ver van de Oostkerk. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert. 

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.