Geverifieerde route ?

Rondje Sluis Eefde

Landhuizen spotten

  • icon-locationOverijssel, Gelderland
  • icon-distance38 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Deze route laat je het mooiste van de omgeving rondom Eefde, Bathmen en Laren zien. Je rijdt dwars door en langs deze prachtige plekken. Boten kijken bij de Sluis in Eefde is een gratis extra uitje. Deze route is ons aangeboden door Stef uit Eefde.

Dit kun je onderweg verwachten 

De route heeft de vorm van een driehoek! Beginnende bij de Sluis in Eefde, daar moet je toch echt even stilstaan en misschien heb je net het geluk dat er een boot in ligt.. Niet te lang blijven staan, want we hebben nog 38 km te fietsen. We fietsen door de mooie rustige natuur van Eefde richting een stukje onder Bathmen. Hierna maken we een bocht richting het Zuidoosten en fietsen we door Laren. Hier kijk je je ogen uit… niet alleen aan mooie natuur, maar ook mooie huizen! Na Laren fietsen we langs Klein Dochteren en fietsen we wat meer richting het Twentekanaal. Ter hoogte van Almen steken we het kanaal over en fietsen langs het kanaal terug richting de Sluis van Eefde.


Je startlocatie

De route start bij de Sluis in Eefde. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals andere punten in Eefde, Zutphen, Gorssel, Almen en ga zo maar door. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Groepen/Hardrijders

De route is geschikt om tempo te maken en om met een groep te rijden. Er zijn weinig fietspaden, de wegen zijn breed en veelal overzichtelijk. Op verschillende momenten van de dag kan het op sommige wegen wel wat drukker zijn. Los dat als groep goed op. En zoals altijd in de dorpen lekker genieten van al het moois en rekening houden met elkaar.

Veiligheidspunten

  • Na 8km de oversteek van de Dortherdijk was bij de testronde een druk punt. 

  • Na 10km steek je de N339 over

  • Na 13km even een stukje het fietspad op voordat je de weg oversteekt

  • Na 21km kom je Laren binnen, hierbij dien je over te steken op de N339

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.